Magyar filmekItt található azon magyar filmek listája, amelyekben megjelenik transzvesztita, transzszexuális, illetve a másik nem ruhájába öltözött szereplõ. Aki netán tudna ezeken kívül is, ne legyen rest jelezni azt.

A magyar filmek listáját Livy állította össze.

Herkulesfürdői emlék (1934)
Rendezte: Sándor Pál

1919-ben Kövesi János, körözött vöröskatona (Holmann Endre), álruhában, mint Galambos Sarolta nővér dolgozik a román határ melletti női szanatóriumban, hogy segítsen a fehérterror elől menekülőknek.

Lila ákác (1934)
Rendezte: Székely István

Szép Ernő nagysikerű regényéből készült. Egy mellékszereplő, Angelusz artistaügynök (Kabos Gyula) nőimitátorként lép fel, hogy megmutassa: így kell ezt csinálni.

Hölgyek előnyben (1939)
Rendezte: Martonffy Emil

Spaghetti úr felfogadja a szállodájába a Tulipán nevű női zenekart. A tagok közt azonban ott van a zongorista Péter (Szilassy László), és a nagybőgős Pál (Pethes Sándor) is női ruhában. Férfiként nem kaptak munkát, ezért bújtak álruhába. Közben Péternek megtetszik Mimi, a zenekar énekese Nagy Alice). (Húsz évvel a "Van aki forrón szereti" előtt!) - A filmből csak egy töredék van meg.

Egy szoknya, egy nadrág (1943)
Rendezte: Hamza Dezső ákos

Sóvári Péter (Latabár Kálmán) dúsgazdag dél-amerikai özvegyasszonyként leckézteti meg menyasszonya elcsábítóját.

Heten, mint a gonoszok (1943)
Rendezte: Rodriguez Endre

Csavargó gyerekekbőls zervezett zenekar mulatságos kalandjai. Galuska (Sárdy János) fiúnak öltözteti menyasszonyát, hogy a féltékenykedő Terézia vurstlijában alkalmaztassa.

Afrikai vőlegény (1944)
Rendezte: Balogh István

Kökény Tóbiás, az állástalan színész (Latabár Kálmán) Kairóból érkező olajkutató mérnök barátjának kérésére detektíveskedik, s egy alkalommal női ruhában kénytelen menekülni.

Női szakasz (1988)
Rendezte: ?

Olasz exportra készült vígjáték, Rudolf Péter főszereplésével. Egy vendég rejtélyes (vígjátéki) okból eltéved az uszoda női öltözőjében, és ebből kifolyólag nőnek öltözik.

K. K-2 (1990)
Rendezte: Dobray György

Két dokumentumfilm a magyar utcalányokról. Benne hosszabb riport női ruhában dolgozó férfi-prostituáltakkal.

Tizenkilenc késszúrással (1990)
Rendezte: Lojkó Lakatos József

Egy börtönben játszódó film, melyben Rudolf Péter egy cigány elítéltet alakít, az egyik cellatársa pedig egy traveszti prostituált.

Csinibaba (1997)
Rendezte: Tímár Péter

1962-ben négy fiatal srác elhatározza, hogy indul a Ki mit tud-on, mivel a győztesek Helsinkibe utazhatnak, ahonnan már könnyű nyugatra menni. Az elődöntők alkalmával fellép három bombanő is, akik nagyon tetszenek a közönségnek, amíg ki nem derül, hogy mindhárman - férfiak.

Egy szoknya, egy nadrág (2005)
Rendezte: Gyöngyössy Bence

Az 1943-as klasszikus mai korba áthelyezett remake-je Rudolf Péterrel, Kern Andrással, Bajor Imrével és Oroszlán Szonjával.