(Módosított) Harry Benjamin skála: férfibõl nõvé alakulók.
Ponder pontok 1. osztály
(Kimondottan férfi)
Nagyon férfias
1. osztály
(Fõleg férfi)
Dominánsan férfias
2. osztály
(Nõies férfi)
Nõies férfi
3. osztály
(Androgyn)
Androgyn
4. osztály
(Talán transzszexuális)
5. osztály
(Klasszikus transzszexuális)
Nagyon nõies
PROFIL I. típus
Pszeudo
II. típus
Transzvesztita - fétisiszta
III. típus
Transzvesztita - valódi
IV. típus
Transzszexuális - nem igényel sebészeti beavatkozást
V. típus
Valódi transzszexuális - Korlátozott intenzitású
VI. típus
Valódi transzszexuális - nagy intenzitású
Nemi "érzet" Férfias Férfias Férfias, de kevesebb meggyõzõdéssel Bizonytalan. TV és TS közt vacilál Nõies, "férfi testbe zárva" szindróma Nõies, teljes pszichoszexuális ellentét.
Átöltözködési szokások és társadalmi viselkedés Normális férfi élet. Az idõnkénti átöltözködés kielégíti. Nem valódi TV. Férfiként él. Idõszakonként vagy napszakokra átöltözik. Nõi ruhát hord a férfi öltezet alatt. Folyamatosan, vagy oly gyakran, ahogy teheti, átöltözik. Talán élhetne és el is fogadnák nõként. A férfi ruházata alatt nõit viselhet. Oly gyakran, ahogy teheti, átöltözik, ám ez sem segít a nemi zavar oldásában. Nõként vagy férfiként is élhet. Nõként él és dolgozik, ha megteheti. A sima átöltözés nem segít a nemi zavar oldásában. Nõként élhet és dolgozhat. A sima átöltözés nem elégíti ki. A nemi zavar erõteljes.
Szexpartner választás, szexuális élet Hetero-, bi- vagy homoszexuális. Az átöltöltözésrõl és a nemváltásról fõleg maszturbálás közben fantáziál. Heteroszexuális, néha biszexuális. Maszturbálás fétis dolgokkal. Bûnösnek érzi magát, kidobálja a cuccait majd újrakezdi. Heteroszexuális, kivéve amikor átöltözik. Az átöltözködés szexuálisan kielégíti, megszabadítja a nemi zavar érzésétõl. Kidobálhatja a cuccait, majd újrakezdheti. Alacsony a libidója. Aszexuális vagy autoerotikus. Biszexuális lehet. Alacsony a libidója. Aszexuális, autoerotikus vagy passzív homoszexuális. Lehet/lehetett felesége, gyerekei. Fiatalon erõteljes vágy szexuális kapcsolatra normális férfiakkal "nõként", késõbb a libidó alacsony. Lehet/lehetett felesége, gyerekei.
SRS (nemváltó operáció) Fel sem merül. Elutasítja. Elutasítja, de az ötletet érdekesnek tartja. Vonzó számára, de nem tesz érte semmit. Keresi a lehetõségét,, igényeli. Erõteljesen igényelt és általában el is ért.
Nõi hormon kezelés Nem érdekli, nem jelentkezik nála. Néha érdekli. Segíthet a libidó csökkentésében. Vonzó számára a kipróbálás. Hasznos lehet. Az érzései kiegyensúlyozásához és a komfortérzetének megteremtéséhez szüksége van rá. Az operáció kiváltásához vagy azt megelõzõsen szükséges. A részleges kielégüléshez szüksége van rá.
Pszichoterápia Nem akarja. Szükségtelen. Elõnyös környezetben sikeres lehet. Ha megkísérlik, általában nem sikerül a teljes gyógyítás. Csak segítségképpen alkalmazható, különben elutasítják vagy sikertelen. Elutasítja. Gyógyításra sikertelen. Megengedõ jellegû pszichológusi tanácsadás. Pszichológiai tanácsadás vagy pszichoterápia csupán tüneti megkönnyebbülésért.
Ismeretõ jelek Csak szorványos érdeklõdés az átöltözködés iránt. A nõi és a férfi kettõs személyiséget nõi és férfi nevekkel imitálhatja. Kialakíthat kettõs személyiséget. A transzszexualitás irányába tart. A társadalmi élete a körülményeitõl függ. Az operációért él és dolgozik, gyakran el is éri. Lenézi a férfias szerveit. Öngyilkosság vagy öncsonkítás veszélye, ha túl hosszan frusztrált.

Ablak bezárása